יום שלישי, 12 באוגוסט 2014

פירוק שותפות עסקית

חתימה על הסכם שותפות עסקית יוצרת צורת התאגדות במסגרתה מספר בני אדם מנהלים עסק ביחד לצורך הפקת רווחים. לעיתים מגיע הצורך לפרק שותפות עסקית, ותהליך מסוג זה נעשה באופן משפטי בליווי של עורך דין מסחרי מוסמך.

לשותפות עסקית יש יתרונות רבים. ניהול עסק הוא עניין מורכב הדורש אנרגיות, כסף ואורח רוח. ניהול עסק בשותפות מביא לחלוקת הנטל, גם מבחינת העבודה וגם מבחינת ההשקעה הכספית. בנוסף, ניתן ליצור שותפות בה כל אחד מהשותפים מתמחה בתחום מסוים וכך ניתן להביא לחלוקת תפקידים טבעית אשר נעשית לטובת השותפות.

פירוק השותפות יכול לנבוע מסיבות שונות. סיבת הפירוק גם משפיעה בצורה ישירה על צורת הפירוק. פירוק שותפות שנובע מרוויה מהעבודה, ושנעשה בידידות, יתנהל בצורה טובה ויסתיים בהתאמה ישירה להחלטות שהתקבלו בהסכם השותפות. אך אם השותפות מסתיימת בויכוח על האחוזים של כל אחד מהשותפים, הרי שהדרך הולכת להיות קשה ובעייתית. סיבה נוספת לפירוק יכולה לנבוע ממוות או אובדן כושר עבודה של אחד השותפים.


פירוק השותפות כולל מספר שלבים. ראשית, יש לסלק את החובות שקיימים לשותפות. יש לשלם את כלל החובות הדרושים לנושים השונים מתוך קופת השותפות. לאחר סילוק החובות, יש לסכם את החזרת ההלוואות או המקדמות שכל שותף נתן לשם הקמת השותפות. פירוק השותפות כרוך בהוצאות כספיות נוספות (סיוע משפטי, פנייה לרשויות, נושים וכו'), ולכן חשוב לשמור כספים לשם תשלומים אלה. לאחר ביצוע שלבים אלה, יכולים השותפים להתחלק ביתרת הכספים אשר נשארה בשותפות, לפי חלקם של השותפים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה