יום ראשון, 20 ביולי 2014

עריכת חוזה שכירות בצורה הנכונה

רבים משוכרי וממשכירי הדירות עורכים את חוזה השכירות בעצמם מתוך מחשבה שזהו חוזה "פשוט", אך אין זהו המצב. החוזה ה"פשוט", ברבים מן המקרים, אינו מספק את ההגנה והפתרונות המשפטיים ולכן ראוי ורצוי להיעזר בעו"ד נדל"ן מוסמך.

מהם הדברים שאליהם יש צורך לשים לב בעת חתימת החוזה? על אילו פרטים יש לתת את הדעת בעריכת חוזה כזה? להלן מספר עצות לעריכת חוזה שכירות בצורה הנכונה.

ראשית, יש לברר מהי מטרת השכירות - האם שכירות הדירה היא למטרת מגורים, או למטרות עסק. השכרת דירה שלא למגורים עלולה לגרום בעת מכירתה לתשלום מס שבח ולמנוע מהמוכר להשתמש בפטור ממס שבח. בנוסף, השכרת הדירה למטרת עסק עשויה לגרום לבעיות מול העירייה, בהיותה מהווה שימוש חורג האסור לפי החוק.

נושא נוסף שאליו יש לתת חשיבות הוא אחריות לגבי תיקונים ונזקים - מומלץ לסכם עם השוכר במסגרת חוזה שכירות איזה תיקונים יהיו באחריות השוכר ואיזה באחריות המשכיר. בנוסף, רצוי להכניס סעיף לפיו תיקונים שחובת התשלום עליהם חלה על המשכיר, יעשו כך שהשוכר יקשר טלפונית בין בעלי המקצוע למשכיר, יציג בפניו מספר הצעות מחיר, ואז המשכיר יהיה רשאי להחליט מראש במי לבחור לשם ביצוע תיקון. בכך, המשכיר לא יהיה חייב להטריח את עצמו להגיע לדירה עקב כל תקלה.

בנוסף, מומלץ כי תשלום דמי השכירות יבוצע באמצעות הפקדה מראש של צ'קים דחויים לכל תקופת השכירות בידי המשכיר. כך, תהיה בידי המשכיר שליטה טובה יותר על תשלום דמי השכירות במועד ואף תהווה בידיו אמצעי לחץ מול השוכר לקיים את התחייבויותיו בהתאם לחוזה.

מומלץ להכין חוזה מקצועי ומפורט, אשר יפרט ויסדיר את כל תנאי השכירות באופן מדויק, ככל הניתן, ולא יותיר פתח לפרשנויות שונות ומחלוקות עתידיות. ניסוח הסכם שכירות מקצועי ע"י עורך דין לענייני נדל"ן יכול למנוע מחלוקות ובעיות עם שוכרים, דבר העלול לגרום להפסדים, נזקים והוצאות רבות. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה