יום ראשון, 29 ביוני 2014

התפטרות בעקבות הרעת תנאים בעבודה


לצערנו אנחנו נתקלים לא פעם, בסיפורים או בחיים, במקומות עבודה שמרעות את התנאים של העובדים ועקב כך העובדים נאלצים להתפטר. בארץ ישנו חוק שנקרא "חוק פיצוי פיטורים" הקובע כי "עובד שהתפטר עקב הרעה מוחשית בתנאי העבודה או עקב נסיבות אחרות שביחסי עבודה לגבי אותו העובד שבהן אין לדרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו, זכאי לפיצויי פיטורין". לפי אותו חוק חובת ההוכחה מוטלת על אותו עובד ולכן כדי לדרוש פיצויים עליו להוכיח לבד, או בעזרת עורך דין אזרחי, שאכן הרעת התנאים הביאה להתפטרותו ומשום כך מגיעים לו פיצויים פיטורין.

על העובד ועורך הדין האזרחי להוכיח 3 דברים בכדי לזכות בפיצויים:
תחילה, יש לתת הוכחה חד משמעית שאכן חלה הרעת תנאים של העובד או כל סיבה אחרת ביחסי עבודה אשר בעקבותיהן אי אפשר להכריח את העובד להמשיך בעבודתו הרגילה. על הרעות התנאים להיות מוחשיות או לחילופין יש להביא סיבה חד משמעית שבגללה המעסיק מעוניין להיפטר מהעובד ולכן הרע לו את התנאים.
לאחר מכן, יש לקשר בין הרעת התנאים או כל מה שהביא לפיטורין, לבין סיבת ההתפטרות. יש להוכיח קשר נסיבתי חזק בין השניים בכדי לשלול כל סיבה אחרת שבגינה העובד התפטר.
לבסוף, על העובד להוכיח כי הודיע למעסיק על כוונתו להתפטר לפי הכתוב בחוזה ההעסקה על מנת לאפשר למעסיק להתחרט ולתקן את המצב שהביא להתפטרותו. החוק קובע כי רק במידה ולמעסיק הייתה אפשרות לשנות את התנאים ולהקל על העובד כדי להשאיר אותו בעבודה, והוא לא עשה זאת, מגיעים לעובד פיצויי פיטורין.


רק לאחר הוכחת כל שלושת הדברים הנ"ל ניתן לתבוע פיצויי פיטורין לעובד. במידה ואכן מגיע לעובד פיצויים אסור לו לוותר בעניין ועליו לשכור את שירותיו של עורך דין אזרחי המתמחה בדיני עבודה בכדי להבטיח שהעובד יקבל את המגיע לו.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה